Landal Bad Kleinkirchheim in Oostenrijk [OVERZICHT] - Reislegende.nl (2023)

Zoals je al kon lezen hebben we tijdens ons verblijf in Oostenrijk verschillende gebieden bezocht:Montafon,Kaunertal,Oost-TiroluKarinthië. Met Karinthië eindigen we ons verblijf van ruim 3 weken in Oostenrijk en Landal Bad Kleinkirchheim is onze uitvalsbasis voor leuke reizen in Zuid-Oostenrijk in de laatste week.

Landal Bad Kleinkirchheim

Ik ben erg benieuwd naar het parkLandal in de Oostenrijkse Alpen. Zal het te vergelijken zijn met de Nederlandse parken? Hoe is de accommodatie? Is er genoeg werk in de buurt? Naarmate ons verblijf vordert worden we met z'n vieren steeds nieuwsgieriger en op een gegeven moment vragen de kinderen elke dag wanneer we eindelijk naar Landal gaan.

Misschien vindt u het ook wel interessant

 • Een gezellige nacht in Lissabon: 1908 Lisboa Hotel

  13 november 2022

 • Kaunertaler Gletscherstrasse, een van de mooiste schilderachtige wegen in Oostenrijk

  14 november 2022

 • Großglockner Hochalpenstraße, bezienswaardigheden en tips

  (Video) Landal Bad Kleinkirchheim I Video Bungalowpark, Karinthië - Oostenrijk

  10 december 2022

 • Atelier: ser creativo en Landal Heideheuvel

  11 december 2022

 • De Vallei der Sterren in de Belgische Ardennen

  18 december 2022

Het weer is ongelooflijk slecht als we aankomenOost-Tirolaankomst in Bad Kleinkirchheim. We hebben ons aangemeld en zijn blij dat we kunnen parkeren onder het appartement waar we volgende week zullen verblijven. Zodat we de auto droog kunnen uitladen! Het kost wat tijd om de bagage naar de derde verdieping te dragen. Helaas is er geen lift in het appartementencomplex. Maar dat vergeten we snel als ze ons in een relatief nieuw appartement voor 6 personen zetten. Het is ruim, schoon en heeft op sommige plaatsen een typisch warme Oostenrijkse uitstraling door het gebruik van licht hout. Helaas zijn we op deze eerste dag niet naar buiten gegaan vanwege de hevige regen die aan het vallen was. Het stormt en het water stroomt langs de steile wegen, dit is niet normaal!

Landal Bad Kleinkirchheim in Oostenrijk [OVERZICHT] - Reislegende.nl (7)
Landal Bad Kleinkirchheim in Oostenrijk [OVERZICHT] - Reislegende.nl (8)
Landal Bad Kleinkirchheim in Oostenrijk [OVERZICHT] - Reislegende.nl (9)
Landal Bad Kleinkirchheim in Oostenrijk [OVERZICHT] - Reislegende.nl (10)
(Video) Landal Bad Kleinkirchheim I Video Bungalowpark, Karinthië - Oostenrijk

Ui rond Landal Park Bad Kleinkirchheim

De volgende dag is droog en belooft volgende week nog mooier te worden. Laten we het park nu verkennen! Het park is klein van formaat en heeft daardoor een hele fijne sfeer. Op het park vindt u appartementen (4, 6, 8 en 10 personen) en houten blokhutten voor 10 personen. De appartementen bevinden zich in gebouwen langs de rand van het park en in bergwoningen midden in het park. Hier vindt u ook chalets voor 10 personen. Midden tussen de woningen is een leuke speeltuin met klimtoestellen en een trampoline. Op het park staat een hut waar je drankjes en snacks kunt halen en 's avonds maakt het animatieteam regelmatig een vuurtje voor de kinderen in de open haard.

Bekijk prijzen en beschikbaarheid op Landal Bad Kleinkirchheim

Zwemmen in het zwembad

Op het park is een overdekt zwembad. Het is niet groot en je zult er geen glijbaan vinden, maar het is zeker goed voor een paar uur waterpret! Naast het diepere bad is een klein kinderbadje. De temperatuur in de kamer is aangenaam, evenals de watertemperatuur. De kleedkamers zijn schoon en er zijn kluisjes waar u uw waardevolle spullen kunt opbergen. Naast het zwembad staan ​​ligbedden waar ouders toezicht op kunnen houden zonder zelf het water in te springen.

Landal Bad Kleinkirchheim in Oostenrijk [OVERZICHT] - Reislegende.nl (12)
Landal Bad Kleinkirchheim in Oostenrijk [OVERZICHT] - Reislegende.nl (13)

Bun Club en tekenfilmteam

Natuurlijk is er ook de Bollo-club in dit park. een plek waar kinderen kunnen spelen en knutselen. Elke dag heeft het animatieteam nieuwe en leuke activiteiten waar de kinderen aan kunnen deelnemen. Zo organiseren ze in de week van ons verblijf wandelingen, knutsellessen en spelletjesavonden, kun je broodjes smeren bij het vuur, kun je je inschrijven voor canyoning en is er ook een middagbarbecue.

Broodjesservice: vers brood aan de deur

De verse broodjesservice is erg goed: elke ochtend wordt er een zak vers brood aan je deur bezorgd. Ideaal, want er is geen supermarkt op het park. Supermarkten zijn op een paar minuten afstand, maar het is toch erg leuk als je 's ochtends de deur niet uit hoeft :-) Bij de receptie kun je verschillende soorten broodjes bestellen (schaaldieren, met pitten/zaden etc.). , wat we meteen doen op de tweede dag tot het einde van de week. Betaal nu en je hebt er de hele week geen omkijken naar!

Bekijk het actuele aanbod op Landal GreenParks

Excursies in de buurt van Bad Kleinkirchheim

De hele week staat in het teken van onze reizen: elke dag gaan we ergens heen. Karinthië is er echt het gebied voor, er is zoveel te doen! Wij hebben er eenKaart van Karinthiëwaarmee je korting of zelfs gratis toegang krijgt tot meer dan 100 verschillende attracties en bezienswaardigheden. U kunt deze Kärnten-kaart kopen bij de parkreceptie, waar u ook een gratis kunt krijgenKaart van de omgeving van Bad Kleinkirchheimbeschikbaar. De Kärnten Card en de Regional Card overlappen elkaar niet qua attracties en activiteiten, dus als je beide kaarten hebt, zit je goed!

Pyramidenkogel-observatorium

Een must om te bezoeken in Karinthië isPyramidenkogel; 100 meter hoge uitkijktoren op ongeveer 70 km van Landal Bad Kleinkirchheim. Vanaf de toren heb je een ongelooflijk uitzicht op de bergketen tussen Oostenrijk en Slovenië, en aan de andere kant zie je de Wörthersee. Als je wilt, kun je veel sneller naar beneden dan naar boven: in het midden van de toren heb je een glijbaan waarvan je in 15-18 seconden naar beneden gaat.Lees hier meer over Pyramidenkogel.

Landal Bad Kleinkirchheim in Oostenrijk [OVERZICHT] - Reislegende.nl (16)
Landal Bad Kleinkirchheim in Oostenrijk [OVERZICHT] - Reislegende.nl (17)

Trineo kod Landal Bad Kleinkirchheima

Rodelen mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je vakantie in Oostenrijk! We doen een aantal uitstapjes naarRodelbaan Moosburg, ongeveer 45 minuten rijden van Bad Kleinkirchheim. Een niet al te lange trail (500 meter) met een hoogteverschil tussen het startpunt en de finish van 50 meter. Het parcours staat bekend als een van de leukste rodelroutes in de omgeving, omdat het slechts 10% daalt. We hebben snellere rodelraces meegemaakt, maar dit is nog steeds leuk! Ole gaat voor het eerst alleen, dus zo'n baan komt wel goed :-)

Eendaagse trip naar Slovenië

Wat ons verraste tijdens ons verblijf in Bad Kleinkirchheim is dat Slovenië zo dichtbij is. Minder dan een uur rijden en u bereikt het prachtige Triglav Nationaal Park! We kijken en genieten van de enorme bergtoppen, het diepe blauw van SoDoenrivier en ongerepte natuur. We vinden het zo mooi dat we op de tweede dag zelfs de grens over zijn gegaan.Lees hier meer over die van onseen dagtrip naar SloveniëBoze Kleinkirchheim!

(Video) Bad Kleinkirchheim Ski Resort, Carinthia, Austria

Landal Bad Kleinkirchheim in Oostenrijk [OVERZICHT] - Reislegende.nl (19)
Landal Bad Kleinkirchheim in Oostenrijk [OVERZICHT] - Reislegende.nl (20)

Lido de Rauschelesee

U kunt een ontspannende dag doorbrengen aan een van de vele meren van Karinthië. Het is een leuk meertje met veel spelmogelijkhedenRauschelesee. Een groot grasveld, een strand en een mooie waterloop zorgen voor een leuke tijd voor kinderen. Het nieuwe polodorp is speciaal voor kinderen. Houten poten met glijbanen, klimrotsen en netten. Het is hier niet voor niets gebouwd. Duizenden jaren geleden schijnen mensen in een dorp op palen bij dit meer te hebben gewoond.

Prachtig uitzicht op de Nockalmstrasse

U kunt uw dag doorbrengen met genieten van het prachtige landschap van dit gebied door te rijdenNockalmstraße. De Nockalmstraße is 34 kilometer langAlpenstraßewaar je onderweg leuke stops hebt waar je kunt wandelen, iets lekkers kunt eten en/of drinken en waar kinderen lekker kunnen spelen. De weg is in beide richtingen berijdbaar en we starten vanaf Ebene Reichenau, dat is ongeveer 20 minuten rijden vanaf Landal Bad Kleinkirchheim.

Zomeractiviteit mountaintubing in Gerlitzen

waar wachten de kinderen op?zomer buis; naar beneden glijden op een grote elastische band. We doen het in een berg van activiteitverstrikt, gelegen op ongeveer 40 minuten van Landal Bad Kleinkirchheim. Er zijn meer activiteiten voor kinderen op de berg en het lijkt erop dat niet alleen kinderen het leuk vinden!

Alpen Wildpark Feld am See

Op nog geen 10 kilometer van Landal Bad Kleinkirchheim vindt uAlpen Wildpark Feld am See. Op het eerste gezicht lijkt het een grote dierentuin met herten, geiten en andere boerderijdieren. Er is ook een kinderspeelplaats. Maar wat ons betreft wacht de echte verrassing je binnen, waar je een hele reeks knuffels aantreft. Bizons, leeuwen, tijgers en zelfs bruine beren. iedereen is er. Erg leerzaam voor kinderen en natuurlijk leuk om 'echte' dieren van dichtbij te zien.

Landal Bad Kleinkirchheim in Oostenrijk [OVERZICHT] - Reislegende.nl (24)

Strandbad Stockenboi

Een dagje relaxen met mooi weer en water kan bij de nabijgelegen WeissenseeStrandbad Stockenboi. Prachtig helder water dat lang ondiep blijft, steiger om te springen, strand om te spelen en groot grasveld om te relaxen. Voor elk wat wils! Je kunt er bootjes huren en de restaurants zijn erg trendy. Het is een uur rijden van Bad Kleinkirchheim naar deze prachtige plek aan de Weissensee, het is de moeite waard, rij er gewoon heen :-)

Landal Bad Kleinkirchheim; de perfecte uitvalsbasis voor superleuke uitstapjes

Zoals u hierboven kunt lezen, is Landal Bad Kleinkirchheim de perfecte uitvalsbasis voor leuke uitstapjes naar Karinthië. En omdat het zo dicht bij de grens tussen Slovenië en Italië ligt, kunt u uw vertier zelfs aan de andere kant van de grens vinden. Landal Bad Kleinkirchheim is wat ons betreft een echte aanrader als u uw zomervakantie in de bergen wilt doorbrengen.

Bekijk het actuele aanbod op Landal GreenParks

Marco Polo NL – Karinthië Oostenrijk

kijk naar dit product

Toon alle verkopers (3)

ANWB Ontdek Reisgids - Ontdek Oostenrijk

kijk naar dit product

Toon alle verkopers (3)

Loney Planet Oostenrijk (Engels)

kijk naar dit product

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated: 09/08/2023

Views: 5799

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.